Usine De Consenvoye In Noord Frankrijk, 20 kilometer boven Verdun, is na de Eerste Wereldoorlog aan de rand van het Maasdal, een fabriek gebouwd van beton en glas, waar tot halverwege de jaren 70 van de vorige eeuw bouten, moeren en pijpsleutels werden gemaakt.

Het monumentale pand van zes verdiepingen stond er in 1998 als tandeloos monster bij. Joost van Velzen en Ans van Dalen wilden bouwen en vonden hier hun ultieme uitdaging.

Het gebouw is het gebouw gebleven, maar heeft weer smoel en functie gekregen. Met een appartement, een gastenverblijf, werkplaatsen en buitenruimte is het een plek geworden waar mensen kunnen zijn en hun gang kunnen gaan.

Er is alle ruimte. Letterlijk en figuurlijk. Er is ruimte om te werken, te feesten en tot rust te komen. Het pand inspireert tot doen en laten, tot uitbundigheid en inkeer. Het nodigt uit tot delen en samenwerken en geeft ruimte om je terug te trekken. Met de beschikbare ruimtes kan het pand onderdak bieden aan uiteenlopende groepen met hun bezigheden. Van familiefeest tot smeedcursus, van bezinningsweek tot timmer-, dans-, toneel-, beeldhouw- of schilderweekend.

De heuvelachtige omgeving is een fiets- en wandelgebied bij uitstek. De Maas, die zich op loopafstand bevindt, is een mooie plek om te zwemmen en te kano├źn.

“Naast” het pand, op 150 meter afstand, staat een voormalig spoorwachtershuisje dat voor vakanties beschikbaar is.

Meer informatie over de fabriek
Meer informatie over het huisje
Beschikbaarheid